Gry całej rodziny

ByDaniel

Gry całej rodziny

Od dłuższego czasu wybierasz prezenty świąteczne dla swoich bliskich? Zawsze każdemu z osobna kupowałeś jakiś upominek? Teraz jednak chciałbyś postawić na coś innego? A co byś powiedział na gry planszowe rodzinne? Takie rozgrywki mogą zapewnić wiele atrakcji i pozwolą na spędzanie wspólnego czasu z dziećmi. Zamawiając planszówki, możemy mieć pewność, że każdy członek naszej rodziny będzie zadowolony z takiego podarunku. Wystarczy tylko znaleźć odpowiednią propozycję i gotowe.

Gry dla całej rodziny

Jedną z ciekawych opcji będzie zakup gier, które umożliwiają zabawę na wiele różnych sposobów. Kilku znanych producentów wypuściło na rynek takie zestawy gier. I tak na przykład mamy do czynienia z wersją, w której znajduje się 25 różnych gier dla dzieci od wieku 5 lat. Do wyboru mamy kilka klasycznych planszówek, ale korzystając z elementów z zestawu, możemy grać także w bierki lub w pchełki. Jeszcze jedną tego typu wersją będzie zestaw 100 gier. W tej opcji do czynienia mamy aż z dwunastoma planszami. Tak duże urozmaicenie sprawia, że każdego dnia można wybrać coś innego. Gry przeznaczone są dla kilkuletnich dzieci, ale całe rodziny mogą się naprawdę bardzo dobrze bawić. Poza tradycyjnymi planszami gracze mogą także zagrać w kapsle, bierki czy pchełki.

Lubiane gry planszowe

Zamawiając gry planszowe rodzinne (https://www.taniaksiazka.pl/gry-rodzinne-planszowe-i-towarzyskie-c-540_13307_13308.html), możemy także zwrócić uwagę na kilka lubianych przez wszystkich propozycji. Są to przeważnie planszówki, które poza zabawą wnoszą do życia naszych dzieci trochę edukacji. Gry uczą bowiem spostrzegawczości, kształtują pamięć i rozwijają wyobraźnię. Z kilku poniższych przykładów każdy na pewno znajdzie coś dla siebie:

– “Sprytne oko”;

– “Szalone gary”;

– “Pędzące żółwie”;

– “Chińczyk”;

– “Dzieci kontra rodzice”;

– “Skoczki”;

– “Kalambury”;

Wyżej wymienione propozycje świetnie urozmaicają wolny czas i są nie tylko typowymi grami planszowymi, ale także grami zręcznościowymi. Jeśli więc chcemy zrobić komuś jakiś prezent świąteczny, to warto rozważyć zakup gier rodzinnych. Najfajniejsze w nich jest to, że przez lata można do nich wielokrotnie wracać.

About the author

Daniel administrator