14 października 2019 roku w Teatrze Królewskim w Łazienkach Królewskich w Warszawie odbyła się pierwsza: „GALA CHARYTATYWNA PIĘKNA” Fundacji „One są bosskie”. Podczas uroczystości fundacja ufundowana STATUETKI: „AMBASADOR PIĘKNA” i „AMBASADOR WIECZNEGO PIĘKNA jako formy najwyższego uznania za całokształt życia, dla dokonań, empatię, jak również patriotyzm i dobroczynność, jako symboliczny czerwony dywan, po którym prosto na tron zwycięzcy idą Polki XXI wieku. Laureatki (zobacz galerię Ambasadorek Piękna) są również bohaterkami wyjątkowego leksykonu/ albumu „BIBLIA PRAWDZIWEGO PIĘKNA”, autorstwa BosskichBoySS (Sebasstiana Skalskiego i Michała Kossma Kowalskiego), który miał premierę również podczas „Gali Charytatywnej Piękna”. Statutki otrzymali również Mecenasi Partnerzy Fundacji „One są bosskie”. Na deser fundacja zaserwowała premierę filmowego spektaklu muzycznego „Urodzeni dla miłości” z gościnnym udziałem m.in. Katarzyny Miller, Ewy Błaszczyk, Anny Dymnej czy Jolanty Kwaśniewskiej oraz w foyer teatru wystawę „Suknie piękna Anny Kolisz”. Kolejna gala w październiku 2020 roku w Warszawie. Foto Archiwum Fundacja One są bosskie, archiwum Ankol.