Definicja sukcesu Polek w Fundacji „ONE SĄ BOSSKIE” jest bardzo prosta i brzmi: „Odnoszę sukces, jeśli prowadzę interesujące życie i w każdej sytuacji mogę sobie pozwolić na bycie sobą. Wiem, że wszystko wymaga czasu, robię codziennie jeden krok do przodu. Jestem BOSSKA!”.

Fundacja „ONE SĄ BOSSKIE” na rzecz Polek, kreuje, inspiruje, rozumie i pomaga. Walczy o prawa człowieka, prawa kobiet i o równouprawnienie kobiet i mężczyzn. Misją fundacji jest kompleksowe wspieranie kobiet, dostarczanie im fachowej wiedzy niezbędnej do rozwoju osobistego i zawodowego oraz inspirowanie i motywowanie ich do podejmowania odważnych działań, do bycia sobą. Wartościami wyższymi fundacji i „Akademii Bosskich Polek” jest zdrowe i piękne życie Polek – empatia, miłość, piękno, samoakceptacja, tolerancja, kreatywność oraz uświadomienie, wydobycie i podkreślenie ich piękna psychicznego i fizycznego jako człowieka. Wszystkie działania Fundacji „ONE SĄ BOSSKIE” ma na celu inspirowanie i wspieranie Polek, które w danym rozdziale swego życia psychicznego i fizycznego, prywatnego i zawodowego potrzebują porady, wsparcia, zrozumienia, relaksu czy pomocy.

Życie nabiera smaku, sensu i znaczenia, kiedy jest przy nas ktoś empatyczny co docenia naszą wartość, kim jesteśmy i co robimy. Jesteśmy szczęśliwsi, gdy komuś na nas zależy. Gdy rozumie on nasze smutki, świętuje sukcesy, sprawia, że czujemy się wyjątkowo i bossko. Dawanie i otrzymywanie radości, piękna, czułości to największe dobrodziejstwa płynące z każdej relacji i związku.

Dzięki oryginalnym założycielom i kreatorom fundacji: Sebasstianowi Skalskiemu i Michałowi Kossma Kowalskiemu (BosscyBoySS), niekonwencjonalnej działalności fundacji współpracy z oryginalnymi Muzami i Ambasadorkami, Mecenasami i Partnerami – Polki pełne pozytywnych myśli, emocji zmieniają siebie, życie swoje i swoich bliskich stając się absolutnymi inspiracjami i wzorcami dla innych w kraju i za granicą.

Fundacja „ONE SĄ BOSSKIE” działa na różnych płaszczyznach. Nasza strona internetowa pomaga uzyskać informacje, skomunikować się z fachowcami, autorytetami. Prowadzimy działalność społeczno-edukacyjną, popularyzując wiedzę, sygnalizując skalę problemu, a także propagujemy nowe rozwiązania. Jednoczymy różne środowiska, firmy i ludzi, którzy zwykle ze sobą konkurują, ale dla spełnienia tego celu łączą się ze sobą. A przede wszystkim prowadzimy otwarte biuro do bezpośrednich spotkać, kawek, rozmów, rewolucji… relacje FACE TO FACE są dla nas bezcenne. Działając razem, w jednej sprawie mamy szansę na wspólny sukces, radość i spełnienie. Życie bosskie jest!

SEBASSTIAN SKALSKI

PREZES FUNDACJI

MICHAŁ KOSSMA SKALSKI

V-CE PREZES FUNDACJI

SEBASSTIAN SKALSKI. Unikalny artysta, wizjoner, twórca kultury polskiej o niezwykłej osobowości i wielu talentach – fotografik, piosenkarz, designer, reżyser, autor tekstów
piosenek, kompozytor, podróżnik, producent. Łodzianin mieszkający w Warszawie i w Nowym Jorku. Nazywany jest: „ALMODÓVAREM FOTOGRAFII”. Członek “Polish American Photographic Club of New York”. Jeden z najsłynniejszych i cenionych portrecistów. Portretuje osobowości filmu, teatru, estrady, sztuki, biznesu, literatury, jak również osoby prywatne, które zamawiają u niego prywatne sesje indywidualne i rodzinne.  Autor albumów i książek jak: „BIBLIA PRAWDZIWEGO PIĘKNA”, Apetyt na kobiety”, „Matki Dzieciom”, „Moje Muzy, moje życie bez retuszu i tajemnic”, 100 Polaków 1 Polska”, „Mam jedno oko zielone… 25 lat PPA”, „Herbaciany zapach róż”, „Almodóvar fotografii” czy leksykonu i filmu „POLKI MAJĄ GŁOS/THE VOICE OF POLISH WOMEN” ukazujących galerię portretów i wypowiedzi 100 Polek na 100-lecie wywalczenia praw wyborczych.

Twórca piosenki, teatru, filmu i estrady. Autor poetyckich tekstów piosenek, muzyki, scenariuszy, recitali, spektakli muzycznych i płyt, jak: „BosscyBoySS & MUZY: One są bosskie”, „Życie bosskie jest!”, „Cafe Tęsknota”, „Umiłowania”, „Piosenki Almodóvara”, „Sny i marzenia Violetty Villas”. Jego pasją jest również film (autor filmów dokumentalnych: „Polki mają głos”, „To jest fundacja… One są bosskie”, filmu muzycznego „BosscyBoySS & Muzy: One są bosskie”). Świadomy realizuje swoje marzenia i pragnienia, ale również dzieli się swoją energią i pasjami z innymi. Od ponad 15 lat współpracuje i wspiera Fundację Ewy Błaszczyk „Akogo?”. Otrzymał tytuł Hrabiego przyznany przez Arystokrację Wartości Domu Rodu Książąt Tarkowskich.

Żyje jak chce, gdzie chce i z kim chce. Z Michałem Kossma Skalskim tworzy prywatny i zawodowy duet BosscyBoySS. Wspólnie zrealizowali wiele gal charytatywnych i ważnych projektów. 22 marca 2019 roku w Warszawie wspólnie powołali Fundację „One są bosskie”, na rzecz Polek. Sebasstian Skalski jako zodiakalna Waga odnalazł równowagę, spełniając się w sztuce, muzyce, w miłości i życiu. C.d.n…
www.sebastianskalski.pl

MICHAŁ KOSSMA SKALSKI. Wyjątkowy człowiek, twórca kultury polskiej – manager, DJ, product manager, podróżnik, producent. Urodzony w Lesznie mieszkający w Warszawie. Ukończył Technikum Technologii Żywienia w Lesznie. W okresie studiów na WSHiG (kierunki hotelarstwo i gastronomia oraz Organizacja Ruchu Turystycznego) rozpoczął swoją zawodową drogę, przechodząc kolejne etapy. Pracował jako sprzedawca, kelner, barman a następnie jako manager, specjalista PR, product manager w poznańskich klubach i restauracjach. W tym okresie zafascynował się muzyką klubową i rolą DJ`a (kilka lat później tą pasję rozwija w Warszawie).

Po ukończeniu studiów rozpoczął wieloletnią pracę w Restauracji & Galerii „Pod pretekstem” w Poznaniu, pełniąc funkcję specjalisty PR, managera. Współtworzył i promował liczne koncerty, wernisaże czy prestiżowy Festiwal Dobrego Smaku w Poznaniu.

Kolejnym etapem życia Michała Kossma Skalskiego była Warszawa. Od 21 marca 2015 roku z artystą, wizjonerem, fotografikiem, twórcą kultury polskiej Sebasstianem Skalski tworzy prywatny i zawodowy duet BosscyBoySS. Jest jego managerem, product managerem jego projektów, prac i gal charytatywnych. Wspólnie zrealizowali wiele gal charytatywnych i ważnych projektów (m.in. „BIBLIA PRAWDZIWEGO PIĘKNA”, „POLKI MAJĄ GŁOS/THE VOICE OF POLISH WOMEN, „Moje Muzy, moje życie bez retuszu i tajemnic”, „100 Polaków 1 Polska”, „BosscyBoySS & MUZY: One są bosskie”, „Życie bosskie jest!” i in.). Pracują nad wspólnym albumem podróżniczym… 22 marca 2019 roku w Warszawie wspólnie powołali Fundację „One są bosskie”, na rzecz Polek. Odnaleźli równowagę, spełniając się w sztuce, muzyce, w miłości i życiu. C.d.n…